Menu
Your Cart

Hogedrukreiniger

Hogedrukreiniger kopen
Wil jij je terras er weer als nieuw uit laten zien? Of kan die auto van jouw wel een goede wasbeurt gebruiken? Dan heb je een hogedrukreiniger nodig. Door de enorme kracht van dit apparaat kan je de meest vieze en aangetaste tegels en stenen weer volledig schoon krijgen. Voor de echte zware klussen heb je een professionele hogedrukreiniger nodig. Ze zijn niet makkelijk op te bergen, maar reinigt werkelijk alles! Voor de iets lichtere taken, zoals het wassen van de auto of caravan, is de kleine hogedrukreiniger uitermate geschikt. Alsnog erg krachtig en neemt ook nog eens minder ruimte in beslag. De meeste hogedrukreinigers in ons assortiment zijn van het bekende merk Karcher. Al vele jaren is dit bedrijf de Hogedrukreiniger Specialist op het gebied van hogedrukreinigers.

Hoe werkt een hogedrukreiniger?
Je weet dat je met een hogedrukreiniger je terras en tegels weer volledig schoon krijgt, maar hoe werkt een hogedrukreiniger nu eigenlijk? De hogedrukreinigers werken op basis van water, maar bij veel apparaten is het ook mogelijk om een schoonmaakmiddel toe te voegen. Het resultaat zal hierdoor nog verbluffender zijn. In de hogedrukreiniger bevindt zich een elektromotor en een pomp. Wanneer de hogedrukreiniger wordt aangesloten aan de buitenkraan zorgt de pomp voor de sterke druk. De tegels worden schoon doordat het water met zo’n enorme kracht uit het apparaat komt, dat al het vuil en viezigheid wordt verwijderd. De kracht van het apparaat is bij de meeste hogedrukreinigers instelbaar op twee manieren. Als eerste door de openingsmond waar de straal uit komt te vergroten of te verkleinen. Hoe kleiner de opening, hoe krachtiger de straal. Ten tweede door de afstand tussen de opening en het te behandelen object te vergroten of te verkleinen. Vanzelfsprekend geldt hier: hoe dichter bij het object, hoe sterker de druk. Bij de Hogedrukreiniger Specialist kan je ook verschillende hogedrukreiniger accessoires kopen, zoals een drukspuit en wasborstel.

Drie hoofdtaken
Om het optimale resultaat uit uw hogedrukreiniger te halen is het belangrijk de juiste hulpstukken te gebruiken voor de juiste klus. Er zijn grofweg drie taken die de hogedrukreiniger perfect kan uitvoeren. Als eerste is dat terras reinigen. De tegels in uw tuin worden aangetast door het weer. Ze gaan groen en bruin uitslaan en dat is natuurlijk geen gezicht. Voor optimaal resultaat gebruik je voor het schoonmaken van je terras de ‘terrasreiniger’. In het opzetstuk ontstaat een tornado aan water. Het grote voordeel hiervan is dat het water binnen de terrasreiniger blijft en dus niet alle kanten op spuit. Dat is bij de vuilvrees wel het geval. De vuilvrees is ideaal voor het schoonmaken van tegels. Het kost je wel even de tijd, want de vuilvrees moet je langzaam over de tegels bewegen, maar dan heb je wel weer zo goed als nieuwe tegels. Als derde taak is de hogedrukreiniger ideaal geschikt voor het wassen van de auto. Dat kan natuurlijk ook bij het tankstation, maar vaak moet je daar lang wachten voordat je eindelijk aan de beurt bent. Helemaal wanneer je op je vrije zaterdag je auto wilt gaan wassen. Veel idealer is het dan om je auto gewoon thuis te reinigen. Op de lange termijn bespaar je dan ook nog geld uit. Voor het reinigen van de auto is een wasborstel het meest ideaal.